.

Bevrijdingsdag feestdag of niet...


Poldermodel Wauw... heb me gelukkig weer eens verwonderd over het leven. Deze keer gaat het over Bevrijdingsdag.

Feit: het is elk jaar Bevrijdingsdag maar één maal in de vijf jaar is iedereen vrij en dat was vorig jaar in het weekend.

Dat vind ik op zich al vreemd -begrijpt geen enkel ander land in de wereld- maar daar kan ik nog wel mee leven, als IEDEREEN zich daar dan ook aan houden zou. De universiteit was uiteraard vrijdag en ook zaterdag dicht??? Nu mijn verwondering...

Zat in de trein tegenover een meisje met een week-OV. Toen zij deze aan de conducteur liet zien toen hij om haar vervoersbewijs vroeg, vertelde hij haar dat deze OV vandaag niet geldig was, want het was een feestdag. En inderdaad stond dit ook achter op de OV. Voor het openbaar vervoer geldt de regel van 1-x-in-de-5-jaar dus niet. Het meisje kreeg een boete.

Vervolgens komen we -zij moest toevallig dezelfde bus hebben naar Uden als ik naar Nistelrode- om tien over heel in Oss aan en lopen naar de bushalte; de 157 vertrok iets na half en de 152 om kwart over, maar niet op zon- en feestdagen.

"We zullen nog even geduld moeten hebben," zei ik, want het was volgens het OV een feestdag. Wat schept even later mijn verbazing... daar komt de 152 aangereden. Verwondering alom. Het meisje stapt in en ik zeg dat ze haar OV eens moet laten zien. Ze kijkt me even aan en zwaait dan met haar week-OV naar de chauffeur. Hij glimlacht tevreden en zegt met een trotsheid van een parkeerwacht die net een auto 1 minuut te lang op een betaald parkeren plaats ziet staan: "Die is dus niet geldig vandaag, dame!". "Waarom niet?" vraagt het meisje. "Omdat het vandaag een feestdag is," zegt de chauffeur ietwat te triomfantelijk. "Maar volgens dit dienstrooster rijdt u niet op feestdagen. Dus waarom bent u hier?" is haar sterke repliek. Verbouwereerd kijkt de chauffeur mij aan en spreekt komt dan met het sterke argument "Ja kijk...euh...."

Wat een geweldig gepolder wederom in Nederland. Uiteindelijk mocht het meisje gratis mee, daar de buschauffeur met zijn Mavo C er ook niet meer uitkwam. Gerechtigheid, al was het natuurlijk niet zijn schuld.

Reacties
  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Heb de laatste tijd nogal last van zogenaamde 'comment spam'. Ter voorkoming hiervan dient u even antwoord te geven op bovenstaande vraag. Excuses voor de overlast.

 

  (Register your username / Log in)

Kattebel:
Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.